Hem > Lösningar > Innehåll

Drift före start CMM

Sep 19, 2016

3D mätinstrument är ett slags precision mätmaskin. Så dess noggrannhet är nyckeln, men noggrannheten inte endast beslutas av själva maskinen som dess ram, sond och så vidare, det också beslutas av miljön och de operativa färdigheterna. Nedan följer några anteckningar om operationen före start CMM.

Styrskenan bearbetning precision av 3D mätmaskin är hög, och dess avstånd mellan luft bäringen är liten. Om det finns damm eller andra orenheter på guiden, kommer att det orsaka gas bäring och guide rail scratch. Så bör guiden rengöras varje gång innan du startar maskinen. Metall skenor bör rengöras med luftfarten bensin torka (120 eller 180 # bensin) och granit guide bör rengöras med vattenfri alkohol.

Kom ihåg det, kan inte ge någon fett till gas bär håller på underhåll. Mätmaskin även om inte användas under en lång tid, bör också upprätthålla effektiv miljö temperatur luftfuktighet. Därför föreslå för att genomföra regelbundna luftkonditionering avfuktning att förhindra skador av mätmaskin under hög temperatur och hög luftfuktighet;

Om tre samordna mäta maskinen inte används under en lång tid, det bör förberedas innan arbetet påbörjas: styra inomhustemperatur och luftfuktighet (för 24 timmar), i den fuktiga miljön bör också regelbundet öppna elektriska kopplingsskåpet att säkerställa kretskortet är helt torr och att undvika skador på grund av fuktigt när plötsliga laddning. Sedan kontrollera lufttillförseln, strömförsörjning. Det är bättre att konfigurera spänning-stabiliserad källa.

Vänligen informera oss om frågor eller råd

E-post:overseas@cmm-nano.com