Hem > Lösningar > Innehåll

En ny Generation av mäta Innovation

Aug 18, 2016

Fem axis mätteknik refererar till synkron rörelsen av tre koordinater mäta machine(CMM) och sond huvud axel, vilket kraftigt reducerar den dynamiska fel under den höga mäta hastigheten. Fem axeln används för komplexa artefakter av hög precision, hög effektivitet mätning, särskilt för luftfart, flyg, militär industri och andra områden.

I traditionella mätmetoden, skall CMM utföra alla nödvändiga rörelse för att få ytan data. Tröghetsbaserad accelerationen orsakar maskinen struktur avvikelse, och sedan mäta felet kommer till stånd.

PH20 probe headhigh speed five-axis scanning probe

Fem axis mätteknik används tillsammans med fri rotation sond, kan sonden flytta på de två rotationsaxeln samtidigt under mätningen. Som bryta igenom de traditionella begränsningarna. Därför kan CMM kan arbeta på sitt bästa sätt, det vill säga CMM flytta enligt riktningen av en enda vektor som rör sig med konstant hastighet. Förhållande till CMM var sonden huvudet har en lägre vikt och bättre dynamisk prestanda, och har bättre anpassningsförmåga. Så det är snabbt spåra ändringen av arbetsstycket geometri, och kommer inte att importera skadliga dynamiska fel. Dessutom kan det också snabba upp den ytan mätning hastigheten, förkorta själva mätcykeln.

Fem axis mätteknik inte bara förbättra effektiviteten i mätning men förkorta produktionsledtid i största grad, som ger en mer omfattande bedömning av kvalitet till tillverkarna.


Vänligen informera oss om frågor eller råd

E-post:overseas@cmm-nano.com