Hem > Lösningar > Innehåll

Eliminering av systemfel

Jun 28, 2018

Det finns flera sätt att eliminera systemfel
1. fel utrotning, det vill säga elimineras från roten. Som kalibrera ”hem” innan du använder. Tillverkning och slitage felet av block kan elimineras när det mäta blocket är begagnade ”equant”.

2. felkorrigering.Kommer att verifiera och beräkna systemfelet av gage i förväg, för att göra fel tabell eller kurva, och sedan ta samma numeriska och symboliska mittemot värde från systemfel som den reviderade, göra de uppmätta värdena plus motsvarande reviderade värdet att få den mäta resultat utan systemfel.

QQ截图20170511152455.jpgn201805171657133788241.jpg

3. fel vid avbokning.Detta tillvägagångssätt kräver för att göra mätningen i en symmetrisk ställning att göra systemet fel data mäts i dessa två mätningar är lika värde och motsatta riktning. Ta medelvärdet som uppmätt värde att eliminera fast värde systemfelet. Om planen å gänga mäts, tonhöjden för de vänstra och högra tandytor mäts respektive och sedan i genomsnitt, systemfelet orsakats av felaktig installation av skruv delen under mätningen kan avräknas.

4. halv period metod.Periodiska systemfelet kan mätas när varje halv cykel och det genomsnittliga värdet av data mätt bredvid varandra kan tas som ett mätvärde, som effektivt kan eliminera periodiska systemfelet.


Vänligen infrom oss frågor eller råd

E-post:Overseas@CMM-nano.com