Hem > Lösningar > Innehåll

Hur man rengör gallret linjalen av CMM

Sep 02, 2016

Hög precision koordinatmätmaskin är skyldig att arbeta i dammfri inomhusmiljö, temperaturen måste styras mellan 18 till 22 grader, luftfuktighet kontrolleras mellan 40% och 70%. Så mäta miljö måste installeras med lämplig luftkonditioneringsutrustning. Villkorliga användaren kan välja att installera torktumlare att säkerställa luftkvaliteten. Även omtre koordinater mätmaskin i en så bra miljö, gallerdurk linjalen fortfarande behöver göra underhåll regelbundet. Detta kan säkerställa mätnoggrannhet och förlänga livslängden på tre koordinater mätinstrument.

Gallerdurk härskaren är precision mätning komponent, dess underhåll spelar en stor roll i att förbättra mäta precisionen. Slagen är anteckningar i rätt sätt att rengöra gallerdurk linjal:

Först, doppa i absorberande boll med uttorkad alkohol, ta den absorberande bollen torka från ena sidan av gallerdurk linjalen till andra sidan och Ersätt det med ren bomullstuss att torka igen. Bomullstuss kan inte återanvändas och får inte torka fram och tillbaka. Ägna särskild uppmärksamhet åt att do inte att beröra läshuvud håller på att torka. Eftersom läsning huvudet används för att läsa gallerdurk justeras exakt kalibrering, dess läge och avstånd från gallerdurk. Om dessa saker ändras, kommer att det orsaka de läsning fel som inte kan starta systemet, så se till att uppmärksamma det; Och låt inte bullret från bomull fiber klubbor på gallret, fiber adsorption kommer att producera elektrostatiska påverka läshuvud. Gallerdurk linjalen torkas inte ofta, kvartal eller ett halvår är OK.

För Renishaw öppen gallerdurk härskare finns det en slags skyddsfilm på lagret av gallerdurk härskare. Om du vill rengöra den, doppa i BOMULLSFLANELL med vatten betar eller att torka med vattenfri etanol. Men kvaliteten på vattenfri etanol måste vara hög, vilket får inte innehålla metanol, eftersom metanol är korrosion av skyddsfilmen.


Vänligen informera oss om frågor eller råd

E-post:overseas@cmm-nano.com