Hem > Lösningar > Innehåll

Bärbar CMM-klassificering och tillämpning

Sep 20, 2018

A. Bärbar CMM-användning

1. Fotoelektrisk CCD-bärbar CMM- arbetsprincip:

Sensorkomponenten innehåller kamera, monteringsbas och stativ och detektionssystemet innehåller mätlampa, sonduppsättning och trådlös kommunikationsenhet. Med hjälp av den exakta digitala fotogrammetri tekniken mäter CCD de tredimensionella koordinaterna för flera infraröda ljusdioder (LED) som är inbäddade i ljuspennan för att få ljuspennens läge och inställning i rymden (sexdimensionella parametrar). Eftersom sonden som är ansluten till ljuspennan har justerats noggrant, är positionen mellan sonden och ljuspennan bestämd så att systemet kan exakt beräkna de tredimensionella koordinaterna för detekteringspunkten.

2. Arm bärbar CMM arbetsprincip:

En intelligent sensorenhet som består av en vinkelgivare, en temperatursensor, en spänningssensor och en mikroprocessor med en chip är anordnad i armmätaren, sensornheten ansluten via bussanslutning och kommunicerar med datorn via gränssnittet. Single-chip-datorn kompletterar samlingen av varje sensordata och överför data till datorn, realiserar kommunikationen och databehandlingen med single chip-datorn och överför koordinatdata till standard trekoordinatmätningssoftware genom biblioteket med dynamisk länk.

B. Bärbar CMM-fördel

Förenklar mätningen av vissa produkter som inte kan flyttas på maskinens arbetsbänk. Den kan placeras direkt i produkten eller installeras i delarna, som kan mätas direkt nu, vilket sparar tiden för mobila delar, vilket gör hela arbetets effektivitet snabbt förbättrad.

Och produkten kan mätas i alla riktningar, utan utrymme och orienteringsbegränsningar. Med den snabba utvecklingen av CMM- tekniken har den blivit en oumbärlig produkt i tillverkningsprocessen för modern teknik, som är älskad och oroad av olika tillverkare och säkerställer produktionskvaliteten för varje produkt för tillverkarna.

C. Bärbara CMM-ansökningsfiler

Den används främst inom maskiner, bil, luftfart, militär industri, möbler, verktyg, prototyper, små och medelstora maskiner, verktyg och andra tillbehör, mögel och andra industrier i höljet, ram, växel, CAM, maskutrustningar, mask , mätning av blad, kurva och krökt yta och så vidare kan även användas i elektronik, metall, plast och andra industrier, kan vara arbetsstyckets storlek, form, form och positionstoleranser för precisionsdetektering, för att slutföra delar inspektion, såsom formmätning, processkontrolluppgift.


Vänligen infrom oss om några frågor eller råd

Email: overseas@cmm-nano.com