Hem > Lösningar > Innehåll

Fördelar med manuell, halvautomatisk och full automatisk CMM

Sep 22, 2016

Tre koordinatmätningsmaskinen (CMM) är en typ av mätningsmaskin, som kan representera geometrisk form, längd och omkretsen av en cirkel som delar inom ramen för ett utrymme. Det kan delas in i manuella, halvautomatiska och helautomatiska typ.

Halvautomatisk CMM, jämfört med automatisk CMM, är avsaknaden av fullständig automatisk kanylprobsystem . När arbetsstycket mäts enligt programmet, en gång för att omvandla sonden till annan vinkel, det måste använda konstgjort transformation.

När det gäller noggrannhet, manuella tre koordinater mätmaskin är ren manuell drift, så slumpfel är mer än automatisk typ. Helautomatiskt koordinatmätningsmaskin, jämfört med halvautomatiska, är helt automatisk CMM med automatiskt kontrollsystem vid tidpunkten för mätning, som kan utföra satsvis mätning genom programmering. Så jämfört med det manuella tre koordinatmätningsmaskin, den automatiska typen avsevärt förbättra detekteringseffektiviteten.

I fråga om pris, manuell typ eftersom det inte finns någon rörelse styrsystem, så priset är relativt lågt. I allmänhet har manuell typ höga krav på operatörerna, desto mer erfarenhet operatörer har, kan högre noggrannhet nå. Generellt, om inspektion mängden är liten och noggrannheten är inte hög, kan välja manuell CMM. Halvautomatisk typ har vissa fördelar i pris jämfört med automatisk CMM. Men på mätningseffektiviteten är helautomatisk maskin bättre.

Vänligen meddela oss om eventuella frågor eller råd

E-post: overseas@cmm-nano.com