Hem > Lösningar > Innehåll

Skillnaden mellan CMM och Normal mätning (II)

Oct 17, 2016

Fel associeras med faktiska belopp faktorer på förändringar av de element som mäts. Som riktmärke av faktiska delar också har formen fel, således det behöver simulera riktmärke element i konventionell mätning, som brukar använder ytan med tillräckligt form.

När du användertre samordna mätmaskin, vi behöver bara mäta flera samordna punkter på arbetsstycket, då parallella felet kan beräknas genom datorn. Mätning precision beror på CMM noggrannhet, det har ingenting att göra med artefakter av plats, så det mer nära den faktiska situationen för delar som testas.

Yta mätning kan delas in i två typer: en är teorin om den uppmätta ytan form har varit känt, sedan bedöma den faktiska yta, det kräver ofta mäta böjda ytprofil fel; Den andra är teorin av böjda ytans form är okänd, enligt faktiska uppmätta data, passande teori yta. Den konventionella metoden används främst för den första typ av mätning.

Under mätning med hjälp av CMM, behöver vi bara att placera delar att testas på den workbench, korrekt positionering och justering, mäta flera punkter i läget för manuell mätning och jämför de uppmätta resultaten med teoretiska kontur.

Konventionell mätmetod har inte bara dålig repeterbarhet men låg mäta effektivitet. Tre samordna mätmaskin är svårare att behärska än konventionella mätinstrument, men det kan mäta geometri storleken och formen på samma gång. I positionsfel mätmetoder behöver vi inte använda hjälpanordning till simulering riktmärke. CMM är för övrigt medhög mätnoggrannhetoch mäta effektivitet, vilket är ett måste vid tillverkning av kvalitetstest.


Vänligen informera oss om någon quesrions eller råd

E-post:Overseas@CMM-nano.com