Hem > Lösningar > Innehåll

Funktion och betydelse av tredimensionell mätning

Jul 19, 2018

Sedan 1960-talet, har industrin uppnått stor utveckling. Med ökningen av industriproduktionen maskiner, bil, flyg och elektronikindustrin, utveckling och produktion av olika typer av komplexa behov av avancerad provning teknik och instrument, som förkroppsligar tre samordna mäta maskin och 3D mätteknik uppstår vid historiskt ögonblick, och snabb utveckling och förbättring.

Utseendet på koordinatmätmaskin är en milstolpe i övergången av mätinstrument från det klassiska manuella sättet att den moderna automatiska testa tekniken. Koordinatmätmaskin spelar en viktig roll i 3D mätteknik i följande aspekter:

  1. Mätning av måtten på galleriet komplexa formen yta hjulet är löst, såsom hål diameter och hålet position i rutan kroppsdelar, blad och redskap, bil och flygplan, etc.

  2. 3d-mätning noggrannhet bättre. För närvarande axel precisionen i den hög precision koordinatmätmaskin kan nå en längd av mindre än 1um och en tvådimensionell rumsliga precision på mer än 1 ~ 2um. För tre-koordinat mäta maskinen används i verkstaden upptäckt, kan mätnoggrannheten för varje axel nås till 3 ~ 4um.

  3. Utvecklingen av automatisk produktionsteknik främjas eftersom den koordinatmätmaskin kan bilda produktionslinje eller flexibla tillverkningssystem med CNC verktygsmaskiner och fleroperationsmaskin.

  4. Med kontinuerlig utveckling av automation förbättrats mäta effektiviteten av koordinatmätmaskin kraftigt.