Hem > Lösningar > Innehåll

Påverkan av temperatur och luftfuktighet på CMM

Sep 07, 2016

Normal arbetstemperatur av tre samordna mäta machine(CMM) är 20 ℃±2 ℃, och fuktigheten är 40% - 70%. Temperaturen på CMM ökas från botten till toppen och temperaturen förändras varje ögonblick. Så skillnaden av varje axel gallerdurk och delar temperatur kommer att påverka samordna tre mäta maskin mätprecision. I själva verket om fuktigheten är alltför stor, kommer det dåligt korrodera flytande blocket och vissa viktiga kärnkomponenterna i mätmaskin, som kommer att direkt skada instrumentet. Så vi så långt som möjligt säkerställa inomhustemperatur och luftfuktighet kontrolleras inom normalområdet, för att förbättra precisionen i tre samordna mätmaskin.

 NANO Metrology is a manufacturer of Precision measuring machine

Tre samordna mätmaskin som ett slags precision mätinstrument, lägligt underhåll kan förlänga livslängden på maskinen, kan garantera riktigheten och minska felfrekvensen.

Tre samordna mätmaskin är strikt miljö, så vi är skyldiga att strikt kontroll av temperatur och fuktighet.

Gas som bär av CMM är aldrig bära struktur i teorin, men om resursen luft inte är ren, d.v.s. med olja, vatten eller föroreningar, vilket kan orsaka gas uthärda blockera, allvarligare gasen bäring och flytande järnväg scratch. Så vi bör regelbundet kontrollera maskinen luften och tömma vatten, ren regelbundet filtret och olja-vatten separator. Luft källa också bör vara betalad uppmärksamhet till, lufttillförsel kompressor eller gas av Gasklocka också måste kontrolleras regelbundet.


Vänligen informera oss om frågor eller råd

E-post:overseas@cmm-nano.com