Hem > Lösningar > Innehåll

Påverkan av temperatur på CMM

Sep 06, 2018
  1. Omgivningstemperaturen för denkoordinatmätmaskin. Eftersom temperaturen i maskinrummet gradvis stiger från botten till toppen, och temperaturen alltid förändras, påverkar gallerdurk temperatur och en del temperatur på varje axel mätnoggrannheten av maskinen. Det är därför nödvändigt att hålla temperaturen i maskinrummet lika konsekvent som möjligt när du använder mätmaskin. Sedan elektrisk utrustning är datorer och personal alla värme källor, planeringen bör göras i förväg när du installerar utrustningen att hålla värmekällan från mätmaskin. För att upprätthålla den höga precisionen i mätningen, ska använda miljön hanteras strikt.

  2. Påverkan av vindriktningen av luftkonditioneringen på temperaturen av mätmaskin. Mätmaskin i rummet hade bättre välja frekvens konvertering luftkonditionering luftkonditionering, på grund av frekvens konvertering luftkonditionering temperatur kontroll förmåga och bra förordning prestanda, kan uppnå spänna av + / - 1 ℃ temperaturkontroll. Låt vinden blåsas inomhus huvudsakliga ståndpunkt, inte blåsas direkt till mätmaskin, också kan inte visas på maskinrum en sida är het på samma gång cool omständigheten, låt Vindens riktning så långt som möjligt upp till form stor omsättning, upprätthålla den inomhus temperatur equably.

    东莞洄科.jpg

  3. Inflytande för att byta tid av luftkonditioneringen på temperaturen i mätmaskin. När du använder mätmaskin, är det orimligt att slå på luftkonditioneringen och inaktivera den omedelbart efter användning, eftersom luftkonditioneringen slås på och av kontinuerligt och temperatur mätning maskinen kommer att vara instabil, så noggrannhet kommer att minskas. Det är bäst att hålla maskinen rumstemperaturen stabilt 4 timmarna före mätningen.

  4. Påverkan av strukturen i maskinrummet på temperaturen av detmätmaskin. Eftersom åtgärden maskinrum måste upprätthålla konstant temperatur, så maskinrum bör ta värme bevarande åtgärd, minska temperatur förlust så långt som möjligt, vi kan anta dubbla lager fönster, val och rummet storlek lämplig luftkonditionering


Vänligen infrom oss frågor eller råd

E-post:Overseas@CMM-nano.com