Hem > Lösningar > Innehåll

Introduktionen av CMM-struktur

Dec 21, 2017

Koordinera mätmaskinen förenklad som CMM, refererar till det mätbara i 3D-rymdområdet, kan det beräkna alla typer av geometrisk form enligt punkterna som samlas in genom mätproben och beräknas genom mjukvarusystemet. Koordinatmätare är en ny typ av högpresterande mätinstrument för 3D-dimensionering, utvecklat på 1960-talet, med hög precision, flexibel och utmärkt digital kapacitet, blir ett viktigt sätt för modern design, utveckling, tillverkning, bearbetning och tillverkning samt kvalitetssäkring. Enligt strukturklassificeringen kan den delas upp i rörlig brokonstruktion, fast brokonstruktion, gantrystruktur, kantkonstruktion, tvärgående armkolonnstruktur och så vidare.

Rörlig brostruktur: En av de mest använda formerna av struktur, dess struktur är enkel och kompakt, styv och har mer öppet utrymme. Arbetsstycket är monterat på det fasta arbetsbordet, så arbetsstyckets vikt har inte mycket inflytande på mätmaskinens övergripande dynamiska prestanda och den relativa bärförmågan är starkare. Men X-axeln av denna typ av struktur belägen på brosidan orsakar avböjningen större abbefel, jämfört med fast bro, blir noggrannheten något lägre.

MICROok_副本.jpgQQ截图20171221140538.jpg

Fast brokonstruktion: Den viktigaste skillnaden mellan CMM och CMM är den fasta bron, som är direkt ansluten till botten av basen, X-axelskala och central drivmekanism installerad i tabellen nedan, arbetsbänken flyttas längs styrskenans botten. Huvudkomponenterna har bra rörelsestabilitet och små rörelsefel, vilket är lämpligt för mätning med hög precision, men tabellens lastkapacitet är liten och strukturen är inte öppen bra, huvudsakligen används i hög precisionsmediet och små modeller.

Gantry struktur: rörliga delar bara balk, hela strukturen styvhet, CMM mätområde är större också kan garantera mätnoggrannheten, lämplig för stora modeller, nackdelen är att pelaren begränsar arbetsstycket lastning och lossning, en förare kommer att ge större abbe-fel och bilateralt körläge är relativt komplext.

Cantilever struktur: enkel struktur, har mycket bra öppen struktur, men när vagnen på cantilever Y att utöva kommer att göra förändring av cantilever deformation, så mätnoggrannheten är inte hög, vanligtvis används för att mäta noggrannhet är inte för hög, liten tre koordinatmätare .

Tvärgående armkolonnstruktur: även känd som horisontell arm typ CMM, som används allmänt inom bilindustrin. Dess struktur är enkel, dimensionen kan också vara större, men eftersom den tvärgående armen är utsträckt ut kommer att ge större deformation, är mätnoggrannheten inte hög, använd i medelstor stor modell.


Vänligen infrom oss om några frågor eller råd

Email: overseas@cmm-nano.com