Hem > Nyheter > Innehåll

JÄMFÖRELSEN AV MÄTARE OCH CMM

Jul 19, 2016


Mätaren är ett verktyg speciellt producerad för att styra alla typer av mekaniska storlek av industriell produktion företag, som lämpar sig för massproducerade produkter såsom bildelar, att ersätta professionell mätverktyg som OK, koppla in mätaren, placera mätaren, etc. Kan göra följande åtgärder: nyckeln har upptäckt, karakteristiska line detection, funktionella hål upptäckt, stor deformation området upptäckt under församling process, montering av prototyp i det tidiga skedet av funktionen på upptäckt och så vidare. CMM tillhör en typ av hög precision mätverktyg, nästan alla delar kan mätas, inklusive riktigheten av mätare behöver också stöd av CMM. CMM är ett slags allmänt använda mätinstrument, men CMMs är i allmänhet inte lämplig för online mätning. Det finns vissa skillnaden nedan.

1. kostar. Engångs investeringar för mätare är mindre än den CMM, men tänker långsiktigt, kostnaden för CMM är lägre än kostnaden för mätaren. Gauge mätning behöver göra modeller av alla uppmätta objekt, är mycket höga. Och CMM kombinerat med flexibla fixtur har fördelarna med kostnader på lång sikt, även om den ursprungliga investeringen är större och har vissa dagliga underhållet kostar.


2. flexibel. Mätare är en typ av utrustning för delar eller montering av särskild mätning, de flesta är inte flexibla. CMM kombinerat med flexibla fixturen kan mäta nästan alla typer av delar, flexibilitet är mycket bra.


3. mäta bekvämlighet. Att underlätta för mätaren är mycket bra, som bara behöver lägga delarna i mätaren. CMM kombinerat med flexibla fixtur som behöver fasta delar, upprätta ett koordinerat system, program, etc., men för att mäta bekvämlighet, bärbara arm maskin tillfredsställa kraftigt mätning bekvämligheten.


4. noggrannhet. Exaktheten av fixtur är i allmänhet ±± 0,15-0,2 mm. Om med vernier bromsok, noggrannhet är upp till ±0.1 mm. CMM kan noggrannhet nå micron nivå generellt.