Hem > Nyheter > Innehåll

SKILLNAD EBTWEEN FULL-AUTO OCH SEMI-AUTO CMM

Jul 22, 2016


Tre CMM, i själva verket kan delas in i full-automatisk, semi-automatisk och manuell typ. Automatisk styrs helt av datorn, medan manuellt styrs helt av konstgjorda. Och halvautomatiska är utan en helautomatisk roterande nål huvud och kontroll system, så länge de när du behöver omvandla nål vinkel, måste du omvandla sond vinkel manuellt. Låt oss veta om skillnaden mellan halvautomatiska och helautomatiska!


A. prisskillnaden

Ur köparens, den första oro bör prisskillnaden, halvautomatisk CMM sonden är skiljer sig från det av full-automatisk. Manualen är billigare än automatiskt...

B. mätnoggrannhet

I förhållande till priset, mäta noggrannheten är en av de värdepapper som kan testa produkten om kvalificerade, så högre noggrannhet kan leda till bättre kvalitet. En halvautomatisk, på behovet av konstgjorda justera test, kan ha några fel i mätningen processen. Full-automatisk styrs helt av PC, som kraftigt reducerar den konstgjorda fel. Så förhållandevis är riktigheten av automatisk CMM högre än det av halvautomatiska CMM.

C. producerar effektivitet

Roten för ett företag är effektivitet utom kvalitet. Full-automatisk CMM styrs av datorn håller på att mätning, som bara behöver ingenjören ställa framför datorn och sätta i programmet. Medan halvautomatiska CMM inte är på grund av effekterna av en manuell test. Så länge som det behöver för att förvandla probe huvudet manuellt, så halvautomatiska CMM har mindre fördelar än de full-automatisk.

Vi introducerar skillnaden mellan halv- och full-automatisk CMM ovan. Faktiskt inte vilket är bättre eftersom valet mellan full-automatisk och halvautomatisk beror helt på den faktiska situationen. Vi kan inte generalisera.