Hem > Nyheter > Innehåll

Skälen till varför varor fastnar vid brasilianska anpassade (II)

Jan 12, 2017

3. MAPA

Ministerio da Agricultura, Pecuária e Abastecimento, som är Portuguesefor ministeriet för jordbruk, boskap och Supply, MAPA är regler myndighet som ansvarar för att övervaka importen av varor av animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Vilket är fallet för hälsoprodukter och kosmetika import, är import av sådana varor som omfattas av en importlicens som krävs för att rensa varorna på brasilianska tullen.

Företaget importerar varor av animaliskt och vegetabiliskt ursprung måste vara registrerade MAPA. För att registrera det är nödvändigt att presentera följande dokument till SIF, Federal Inspection Service:

• Kopia av bolagsordningen

• Kopia av CNPJ Card

• Registrering av Company Form

• Importör deklaration om lämpliga villkor för produktlagring

Det är också ansvarig för SIF agenter för att övervaka om import av varor av animaliskt och vegetabiliskt ursprung var lagliga. Dessa medel ägna särskild uppmärksamhet åt huruvida sanitära krav respekterades, eftersom de skulle kunna äventyra de brasilianska sektorer som arbetar med djur och grönsaker.

Också föremål för MAPA inspektion är förpackningen eller pallar som följde med varorna. Vid transport gods i trälådor till exempel kommer en gasning intyg eller värmebehandling certifikat krävas.

4. INMETRO

INMETRO kräver att vissa produkter, som finns i den här artikeln, vara certifierade för att kunna kommersialiseras i Brasilien, och samma regler införs på importerade varor. I det här fallet måste produkten antingen certifierad av:

• En utländsk tillsynsmyndighet som erkänns av INMETRO

• INMETRO, på anländer i Brasilien

För alla produkter som omfattas av obligatorisk certifiering av INMETRO behövs en särskild licens för att importera dem. För samtliga fall som förekommer i förordning nummer 354 av INMETRO en Declaração de Liberação para Importacao de Produtos, portugisiska för deklaration om övergång till import av produkter, är att begäras från INMETRO.

5. Skatte revisor den brasilianska federala Revenue

Den Receita Federal do Brasil, som är den brasilianska federala intäkter, är ansvarig för att genomdriva tullbestämmelser. För detta ändamål är den skatt revisor den brasilianska federala Revenue också tillåtet att övervaka import av varor till Brasilien och därmed kan ta några varor om de förstår att det är något fel med hur varorna behandlades, särskilt i landning process, även om de dokument som lagts fram av importören var i sin ordning.


Obs: Artikeln repost från Realogistics

http://www.realogistics.com/index.html